Laddar Evenemang

Attentat + Lastkaj 14 + Ärkepucko

28 september, 21:0029 september, 02:00

  • Det här event har passerat.

Attentat & Lastkaj 14 till Borlänge & Liljan fredag 28:e September!

Biljetter finns ute nu via Tickster:
https://www.tickster.com/sv/events/u3kx0xh9ft3n1a7

I år är det 40 år sedan Attentat bildades. Det firas med en kortare turné i Sverige där material från hela karriären kommer att spelas, men främst äldre låtar är aktuella.
Det är 40 är sen bandet spelade live första gången när punken exploderade i Sverige och förändrade musikscenen för all tid. Attentat har lagt av och börjat om några gånger sen dess. Under åren har de ständigt utmanat sig själva och sin publik med att skruva sina utryck och använt nya fräscha angreppssätt för att spegla sin samtid.
Det blir som mest 14 gigs med jubileumsshowen. Parallellt med turnén arbetar Attentat vidare med att färdigställa sitt nya album. När Attentat kickstartade igen på Peace and love 2010 anade ingen hur bra allt skulle låta och hur väl mottagna de gamla rockhjältarna skulle bli! Efter en längre tids avhållsamhet från scenen var killarna hungrigare än någonsin och sparkade ivrigt igång sin frenetiska rock `n` roll maskin. Nya albumet ”Fy fan” rusade upp på försäljningslistans 20:e plats och fick två veckor på listan. Bandet fyllde Pustervik vid livepremiären och gjorde sen en bejublad turné i Sverige. Det blev ett 100-tal spelningar och Attentat hittade nya fans i alla åldrar.Konserterna har kännetecknas av energi och en unik scennärvaro där publiken står i centrum samt en viss mån av humor. Göteborgarna fyller uppenbarligen ett behov med sina vassa texter om vår nutid och med sin enkla raka trallvänliga rockmusik som är så ovanlig idag.

På scen samma kväll har vi också inga mindre än Lastkaj 14
Ända sedan sin första EP, ”På andra sidan horisonten” (2004), så har Lastkaj 14 levererat högkvalitativ punk på svenska. Fyra(4) Album och Fem (5) EPs senare så finns nu senaste alstret ”Becksvart” (Second class kid), ute i diskarna och det är mörkare än någonsin. ”Becksvart” har tagits emot med hyllningskörer från både recensenter och publik, och över 100 000 lyssningar på skivan de första två månaderna talar sitt tydliga språk.
Såhär beskriver bandet själva sin mission: ”Ett vin måste mogna, en bulle måste jäsa och Lastkajen måste ruttna. I en perfekt värld skulle inte Lastkaj 14 finnas. I ett perfekt land skulle alla tjäna 30 loppor i månaden, vara skuldfria och ha hus, familj och hund. Nu är det inte så och på grund av gemene mans oförmåga tvingas Lastkaj 14 ut i krig igen. Någon måste ju för helvete säga vad som är fel och kräva svar!”

Support för kvällen är Ärkepucko från Falun/Borlänge

Ärkepucko är bandet som använder musiken som vapen! Sedan snart 3 år tillbaka har de skrivit låtar om allt från feminism och antirasism till alkoholnormen och hjärtesorg. Förra året kom deras första EP, Ohälsans Industri. Bandet som kommer från Dalarna blandar punkrockens råhet med sköna harmonier och texter som berör.

Lyssna in er här: https://goo.gl/Lbg11a

✪ VIP-bord
Boka ett paket hos oss och kom före i kön samt ett reserverat bord.

► Vi har paket för sällskap från 4-100 personer.
► Ett paket består av utvald dryck, entré och reserverat bord.
► Ring 0243-177 57 eller maila bordsbokning@liljan.se

✪ Helkväll?
Boka middag på Pitcher’s Borlänge eller Pinchos för bästa helkvällen med nära och kära!

Pitcher’s = Boka bord på 0243 – 55 06 56 eller http://www.pitchers.se/restauranger/borlange/boka-bord/

Pinchos = Boka bord via vår app 📲 eller
www.pinchos.se/boka-bord-borlange/ 💻

När: Fredag 28:e September
Ålder: 20 år (18 vid köp av förköp)
Biljetter:https://www.tickster.com/sv/events/u3kx0xh9ft3n1a7/
Entrépris i dörren: 150 kr

HOTELLPAKET!
http://galaxen.com/paket/nojespaket-med-liljan-fredagar/

I samarbete med Studiefrämjandet

Börjar:
28 september, 21:00
Slutar:
29 september, 02:00
Köp biljett
Åldersgräns
20 år (18 år vid köp av förköp)
Entré
150 kr